İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tunceli'de, AK Parti İl Teşkilatı'nca Tunceli Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, vatandaşlara hitap etti.

"BUGÜN MİLLETİN BORUSU ÖTÜYOR"

Soylu, CHP'nin öteden beri gelen sistemle hareket ettiğini belirterek, "Alışmışsın tabi, daha ne olacak, sana mı Başbakanlık verecekler? Alışmışsın tabi, bu ülkeyi yönetmesen de senin 60 darbesinin ve 61 Anayasası'nın ortaya getirdiğin kurucularla bu ülkeyi yönetmeyi 71'de, 80'de takip etmişsin, 28 Şubat'ta korkutmuşsun sonra 'önemli değil iktidara gelmek, önemli değil millet, önemli değil halk, önemli değil kanun, önemli değil demokrasi' diyeceksin. Geçti o günler geçti. Bugün vesayetin borusu ötmüyor, bugün milletin borusu ötüyor milletin." diye konuştu.

"BU TOPRAKLARDAN TERÖRÜ SÖKÜP ATACAĞIZ"

Soylu, dünyanın neresinde olursa olsun, dini, dili ne olursa olsun kendilerinden yardım istendiği zaman sırtını dönmeyecek ve bütün dünyaya insanlığın ne olduğunu gösterecek, bir anlayışı ortaya koymak zorunda olduklarını vurguladı.

Onun için özgür, güçlü, zengin ve başı göğe değecek kadar özgür ve hür insanların yaşadığı bir Türkiye'yi hep beraber oluşturmak zorunda olduklarını kaydeden Soylu, "Bu da demokrasiyle sandıkla ve vereceğiniz oyla olacaktır. Hiç endişeniz olmasın, bu topraklardan terörü söküp atacağız. Bizim çocuklarımızı teröre artık bulaştıramayacaklar. Bizim çocuklarımız fabrikalarda işine giden, esnafımız dükkanını sabah 'Allah'ım bu gün bereketimi eksik etme' diye dua ederek iş yerini açan, birbiriyle kardeş olan bir anlayış içerisinde olacağız. Terörün kökünü kazıdıkça, terörü tasfiye ettikçe, çocuklarımızın geleceğinin çok daha iyi, çok daha güvenilir hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.(AA)

Editör: TE Bilişim