İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli toplantı ve ziyaret programlarına katılmak üzere özel uçakla Samsun’a geldi.
Bakan Soylu ve Bakan Kılıç’ı Samsun Çarşamba Havalimanı’nda Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi karşıladı.Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada 7 Haziran 2015’i herkesin hatırladığını anlatırken, şöyle konuştu:

ÜÇ GÜN ÖNCE GELEN ANKETİN SONUCU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, on yılllardan bu yana ‘Ak Parti siyaseti gerginleştiriyor, kutuplaştırıyor, kavga ettiriyor' denildiğini, ilk girdiği seçimde yüzde 34 alan partinin 3 gün önce sonucu gelen ankete göre yüzde 52 oy oranına ulaştığını anlattı. Bakan Soylu, şöyle devam etti:

YÜZDE 52'YE GELMEK KOLAY DEĞİL

"En son seçimde de zaten yüzde 50 aldı. 34’den 52’ye gelmek kolay mı? Ana muhalefet ne yapıyor 25, 24, 26. Bir ileri bir geri neden? Onun eline bir pusula vermişler demişler ki milletle, hizmetle de bir işin yok. Sen şu verdiğimiz pusulayı takip edeceksin. Senin pusulan bu başka bir pusulaya uymayacaksın. Bu ülkeyi, sen boşver milleti. Onların kullandığı oyu da boşver. Onun da hiçbir ehemmiyeti önemi yok. Senin yapman gereken tek bir şey var o da bizim söylediklerimizi yerine getirmen.

BİZ ANAYASAYI MİLLETİN ÖNÜNE GETİRDİK

Ben allem ederim bir gün anayasa mahkemesi ile iktidar ederim, allem ederim bir gün darbe ile iktidar ederim, allem ederim bir gün darbe ile seni iktidar ederim, allem ederim bir gün yargı ile seni iktidar ederim, allem ederim bir gün Euro, Dolar kirizi çıkar seni iktidar ederim. Allem ederim bir gün develiasyon yaptırır seni iktidar ederim, sen merak etme demiş. Tabi bu sistemi istemezler, niçin istemezler bu sistemde 25 yetmiyor ki, 25 yetmesi için bir projen olacak senin bir şey ortaya kolacaksın. Biz anayasayı nasıl getirdik milletin önüne, MHP ile ittifak ettik. Bir adım biz attık, bir adım da o attı. Orta bir noktada bluştuk. Milletimizin önüne bir öneri getirdik, uzlaştık.

Editör: TE Bilişim