İlkbaharda olduğumuzu ve havaların ısınmaya başlayacağını söyleyen Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Havaların ısınmasıyla birlikte virüsün kendi doğası gereği virüsün çoğalması ve yayılması azalacaktır. Bu nedenden ötürü Temmuz ayı bizim için nefes alacağımız bir ay olacaktır.” Diye konuştu.

AŞILI NÜFUS ARTACAK…

Enginyurt, “ Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın da açıkladığı gibi Haziran ayı itibariyle yeni aşıların gelecek olması hem BioNTech aşısının hem de Sinovac aşısının uygulanmaya başlanmasıyla beraberde aşılı nüfus artacaktır. Bu nedenden ötürü Allah izin verirse biz Eylül ayına temiz bir şekilde temiz bir ülke olarak gireceğiz.” Şeklinde konuştu.

EN RİSKLİ YERLER HASTANELER…

En fazla risk hastanelerde ve en fazla kalabalığın olduğu yerlerde hastaneler diyen Enginyurt, son olarak şunları söyledi: “Bu nedenle vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum hastanelere randevu saatinde gelsinler. Randevu öncesi veya randevuyu geçirdikten sonra hastaneye geldiklerinde risk yaratıyorlar. Hem kendileri hem de diğer vatandaşlarımız açısından hem de sağlık çalışanları açısından risk oluyor.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim