Beraberinde, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin ile birlikte Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali Seddar Yavuz’un bayramını kutladı.

“Sizi, memleketinizde görmek, bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir” diyen Vali Seddar Yavuz, “Bakanlığınız döneminde, daha önce de, şimdi de ilimize verdiğiniz hizmet ve yatırımlar hızlandı. Bu vesileyle sizlere bir kez daha hem şahsım hem de Ordulu kardeşlerimiz adına minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek istiyorum. Ne zaman hangi projemiz söz konusu olsa, bizlerin yanında yer aldınız. Almaya da devam ediyorsunuz. Bu bizim açımızdan hizmetlerimizi kolaylaştırmak, takip etmek bakımından önemlidir. Bundan dolayı da sizlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise yaptığı konuşmada, ”Sayın Valimizin geçmiş bayramını kutlamak, yaptığı hizmetlerde başarılar dilemek için buradayız. Seddar bey, Ordu İline çok önemli hizmetlerin yapılmasına vesile oldu. Eskilerin tabiriyle gerçekten güngörmüş bir devlet adamı olarak ilimize, memleketimize fevkalade değerli hizmetleri oldu ve olmaya devam ediyor. Devam edecektir. Bir mülki idare amir olarak, mülki amir olmanın ötesinde bu şehrinde bir hemşerisi olarak, Ordu’ya, Ordululara yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçlerde de değerli hizmetleri, katkıları olmaya devam edecek” dedi.

 


Numan Kurtulmuş, 5 Haziran Çarşamba günü CHP istanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu’dan İstanbul’a uçuş sırasında Ordu Giresun Havalimanı VIP salonunda yaşanan olayla ilgili olarak da basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

“Önceki gün burada yaşanan bir olumsuzluk dolayısıyla Ordu İlimiz ve Vali Bey, Türkiye kamuoyuna bir şekilde girmiş oldu. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve beraberindeki CHP üst düzey yöneticilerinin de olduğu heyetin, Ordu-Giresun Havalimanında karşılaştığı durum maalesef bir VIP krizi şeklinde tanımlanamaz. Ortadaki mesele VIP krizi falan değildir. Açıkça, düpedüz kim olursa olsun bazı siyasetçilerin devletin valisine, devletin valisinin şahsında Türkiye Cumhuriyeti Devletine, buradaki kamu görevlilerine yapılan açık bir haksızlık, açık bir saldırı, açık bir hakaret ve hatta açık bazı tehditler söz konusudur. Bunu bir VIP krizi olarak değil, devletin valisine karşı yapılmış bir hakaret olarak tanımlamak, böyle görmek durumundayız. Kabul edilebilir bir durum değildir. Siyasetçiler zaman zaman kendi arzu etmedikleri durumla karşılaşabilirler, farklı kanaatleri olabilir, herhangi bir olay karşısında farklı yaklaşımları olabilir. Ama, herkesin ister iktidar mensubu, ister muhalefet partilerin mensubu olsun, herkesin asgariden göstermesi gereken temel tavır devletin bütün kurum ve kuruluşlarına ve onların temsilcisi olduğu şahıslara karşı ölçülü davranmak mecburiyetindedir. Siyasetçi ağzından çıkan lafı, yaptığı işi, o anki o hava içerisinde kendisince haklı görebilir ama Türkiye kamuoyunu yaralamıştır. Türkiye’de vicdan sahibi büyük çoğunluğu rahatsız etmiştir. Meselenin böyle bir VIP krizi şeklinde lanse edilmesini de doğru bulmuyoruz. Bu sözlü saldırılar, hakaretler dolayısıyla karşılaştığı bu muameleden dolayı Sayın Valimize tabiri caizse geçmiş olsun ziyaretinde de bulunuyorum. Bu yanlışın hep beraber karşısında olmamız lazım. Bu yanlışın içinde ismi geçen CHP’nin üst düzey yöneticilerinin de bir şekilde kendilerini halkın gözünde ibra edecek tavır ve davranışlar içinde olması lazım. Karşılaşılan bu durumla ilgili vali bey gerekli hukuki mücadeleyi de başlattığını kamuoyu ile de paylaştı. Sürecin bizde takipçisi olacağız. Vahim bir yanlıştır, çok büyük hatadır, çok büyük terbiyesizliktir, çok büyük skandaldır. Bunların bir karşılığı olması gerekir diye düşünüyorum. Bir kez daha en üst perdeden sayın Ekrem İmamoğlu ve üst düzey CHP yöneticilerinin de için de bulunduğu bu skandalın ortaya çıkmasında payı olan herkesi kınıyorum. Bu ayıptır, siyaseten yakışıksızdır. Böyle bir tavrın olması, günümüz Türkiye’sinin kaldıramayacağı bir durumdur. İnşallah bu durumu tashih ederler ve kamuoyu önünde de davranışlarından dolayı özür dilerler. Ordulu değerli hemşerilerime bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Memleketimizde olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum.” *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim