Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2018-2019 yılı okul sporları faaliyet programında yer alan okullar arası Yıldız, Kız / Erkek Bocce – Petank İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Bocce Petank İl birinciliği 13 -14 Subat 2019’da 19 Eylül sdatyumunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen müsabakalara 35 okuldan 175 sporcu öğrenci katıldı. Yapılan müsabakalarda ilk dörde kalan takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Müsabakalar sonucunda dereceye giren sporcu öğrencilere kupa, madalyalarını Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, tarafından takdim edildi.

 İl Müdürü Mustafa Genç, Bocce – Petank "İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan Bocce oyunu, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Türkiye bocce ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında "Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu"nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur. Oyundaki amaç, attığınız (yuvarladığınız) topların hedef topa yakın olmasını sağlamaktır. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef top ya da rakip top doğrudan vurularak da atış gerçekleştirilebilir.  Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top 1 puan sayılır ve 12 puan alan sporcu maçı kazanır. Oyunlar, tek ve çift kişi ile oynandığı gibi, üçer kişilik takımlarla da oynanabilmektedir.” dedi.

YILDIZ KIZLAR

1  PERŞEMBE GAZİ ORTAOKULU

2  FATSA HATİPLİ ORTAOKULU

3  FATSA  ECZACI İLHAN  HAZİNEDAR  ORTAOKULU

4  ÜNYE  FATİH   ORTAOKULU

YILDIZ ERKEKLER

1  ÇATALPINAR GÖLLER ŞHT.HASAN ÖZDENBAŞI ORTAOKULU

2   İKİZCE DEVECİK OTAOKULU

3   ALTINORDU MEHMET AKİF İNAN ORTAOKULU

4   FATSA HASAN YAHŞİ OTAOKULU

GENÇ ERKEKLER

1 ALTINORDU PEMBE İZZET ŞAHİN GÜZEL SANATLAR LİSESİ

2 ÖZEL FİNAL TEMEL  LİSESİ

3 İKİZCE  ANADOLU  LİSESİ

4 FATSA CAHİT ZARİFOĞLU ANADOLU LİSESİ

GENÇ KIZLAR

1 ÇATALPINAR  ŞAHİT ONUR TİKEN ÇPAL ANADOLU LİSESİ

2 ÜNYE ANADOLU LİSESİ

3 ALTINORDU PEMBE İZZET ŞAHİN GÜZEL SANATLAR LİSESİ

   4  ALTINORDU BOZTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Editör: TE Bilişim