10 Temmuz Cumartesi günü Yengeç burcunda bir yeni Ay’a giriyoruz. Retrolar tutulmalar derken Haziran ayı zorlu geçti. Yengeç yeni Ay’ı ise bizleri daha sakin olmaya ve sakinleştirici enerjisiyle bizleri su elementinin sakinliğine ve dinginliğine davet ediyor. Ay, Yengeç burcunda evindedir. Kendini huzurlu hisseder. Bizim için ise Ay duygularımızı ve duygusal tepkilerimizi simgelediği için bu ay derin, samimi ve sakinleşen duygularımızla ve sezgilerimizle yolumuzu bulmaya çalışacağız. Yeni Ay’lar ayrıca yeni bir işe ya da niyetlere başlamak için ideal zamanlardır. Güneş’inde Yengeç burcundaki seyahatiyle beraber beslemek, korumak, rahatlatmak, yetiştirmek, aile bağları ve değerlerimizde pozitif değişimler yaratmamız için bize ilham kaynağı oluyor. Evimizde nasıl güvende hissedebiliriz? Ailemizi nasıl güvence altına alabiliriz, koruyabiliriz? Çocuklarımızı nasıl besleyip, kollayabiliriz? Duygusal olarak nasıl bir güvenceye ihtiyacımız var? Gibi birçok soruya cevap bulabiliriz. Duygusal anlamda kendimizi güvende hissetme ihtiyacımız yükselebilir. Kendimize ve sevdiklerimize karşı sabırlı olmayı öğrenebiliriz. İyileşmek ve iyileştirmek için uğraşabiliriz. Başkalarının veya ailemizin duygusal ihtiyaçlarını ifade edebilmelerine yardımcı olacak ortamlar oluşturmak isteyebiliriz. Ve bunun yolunu çok rahat keşfedebiliriz. Ay Yengeç burcunda seyahat ederken sezgilerimiz çok yükselir. Haberci ve yoğun rüyalar görebilir bazı şeyleri önceden hissedebiliriz. Bu süreçte hislerinizin rehberliğine güvenebilirsiniz. Hala Retrolar devam ederken belki isteklerimiz gecikse de evrenin zamanlamasına güvenebilirsiniz. Bir şey olmuyor ise olması gereken zamanı gelmediği içindir. Biz sadece bu yolculukta nasıl rahat seyir edebiliriz onun farkındalığına ulaşabiliriz.

Bu yeni ay aynı zamanda zorlu bir açı kalıbını çalıştıracağından alakalı olduğu konularda gerginlikler hissedebiliriz. Bu zorlu açılar bizlere yol gösterme eğilimindedirler ancak bunu çoğu zaman duvara çarpılmış hissi veya hayal kırıklığı yoluyla yaparlar. Bu kırılma noktaları bizi sonuca ulaştırır. Ya adım atmalı ya da yolumuzu değiştirmek zorunda kalabiliriz. Her iki türlü de büyük atılımlara yol açarlar. Bu süreçte içinizde ki savaşçı ruhunuza ulaşın ve korku yerine sevgiyle nasıl yol bulacağınızı ona sorun.

Bir diğer aktif enerji ise yaralı şifacı diye nitelendirilen Kiron’un bu yeni aya eşlik etmesidir. Kiron bilincimiz ile bilinç dışımız arasında köprü olduğu söylenir. Ve bu yeni Ay’ın aynı zamanda iyileştirici tesirinden de faydalanabileceğimizi söyleyebiliriz. Eski yaralarımızın ağrılarını hafifletmek için vereceği destek enerjisini kullanabiliriz. Bu enerjiyi kullanmanın en basit yolu başkalarının yaralarına şifa olmaktır. Ancak bunu yaptığınızda kendi yaralarınızın iyileştiğini ve şifa bulduğunuzu göreceksiniz.

Bu yeni Ay’da ne yaşarsanız yaşayın, kendi ruhunuzu ve bedeninizi sevmenin, beslemenin ve kendinizi evinizin güveninde hissetmenin destekleyici yollarına götüreceğini unutmayın. Bu ay boyunca, ay ritüelleri, meditasyonlar ve şifa çalışmaları gibi aktiviteler yapmak için çok güzel bir zaman dilimindeyiz. Her şekilde kullanabilirsiniz.