Su ürünleri denetimleri hakkında bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, “ 2017 yılı su ürünleri denetimlerimiz açısından yoğun bir yıl oldu. Bakanlığımız tarafından su ürünleri avcılığına getirilen yasaklamalar kapsamında su ürünleri denetim ekiplerimiz, denetimlerini gece-gündüz demeden sürdürdü” dedi.

2017 yılında 1.068 su ürünleri denetimi yapıldığını söyleyen Kemal Yılmaz, “Su ürünleri denetim ekipleri tarafından, 2017 yılında su ürünleri karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde olmak üzere toplam 1.068 denetim gerçekleştirilmiştir. Bu denetimlerde; avlanma yasaklarına uymayan, yasak boydaki su ürünleri satan 80 kişiye idari para cezası uygulanmıştır. Aynı zamanda, 5 adet pintere, 1 adet kalkan ağına, 1 adet manyat ağına, 17 adet tırıvırı ağına, 4.400 metre uzatma misiner ağına ve 1.477 kg su ürünlerine (palamut, barbun, kalkan, istavrit. mezgit, lüfer, hamsi ve deniz salyangozuna) el konulmuştur” diye konuştu.

Balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak açısından denetimlerin öneminden bahseden Kemal Yılmaz, “İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak yaptığımız denetimlerdeki amacımız, balıkçılarımıza ceza kesmek değil, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamaktır. Aynı zamanda günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak ve gelecek nesilleri su ürünlerinden mahrum bırakmamaktır. Bu amaçla İl Müdürlüğümüz tarafından denizde, yol kontrol noktalarında, su ürünleri perakende satış yerlerinde ve balık halinde denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” şeklinde konuştu.   ORDU,(YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim