Mevsimlerden yaza giriyoruz artık. Yaz mevsimi, haziranın yirmi birinde başlayıp eylülün yirmi üçüne kadar süren, ilkbaharla sonbahar arasındaki sıcak mevsimi diyebiliriz. Sıcaklıkların bastırmasıyla yaz mevsimini yaşamaya başladık. Kış boyu kurduğumuz hayallere yakınız artık. Yaz mevsimi, kimi ailelerde de okulların tatil olmasıyla başlar veya gurbettekilerin memleketlerine gitmesiyle başlar. Ama bir şekilde herkesin yaz mevsimi farklı ve güzeldir.

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs sayesinde yazın keyfini tam çıkaramayacaksak da yine de yazın gelmesi bizi heyecanlandırmaya yetiyor. Aslında maske, mesafe ve hijyen kuralları doğrultusunda keyif alabiliriz. Yapmayı istediğimiz tüm aktiviteleri yerine getirebiliriz. Haziran ayında birçok kısıtlamanın kalkması tedbirlerimizi gevşetmek anlamına gelmiyor. Çünkü virüs hala aramızda ve hala çok dikkatli olmalıyız.

Yazın gelmesiyle fındık ayı da yaklaştı. Üreticiler için ayrı bir heyecan başladı. Toplaması, kurutması ve özellikle iyi bir fiyat ile satmak için şimdiden üreticiler süreci takip ediyor. Bölgemizdeki herkesin en güzel yaz anıları içersin mutlaka fındık vardır. Fındık ayı bizlerin yaz denildi mi ilk aklımıza gelen aydır. Sonrasında deniz, yaylalar, piknikler, tatiller gelir. Herkesin gönlünce yaşayabileceği bir yaz geçirmesi en büyüm temennim. Özellikle de yazımı okuyanların. Sağlık tedbirlerimizi vurgulayarak yazımı bitirmek istiyorum. Maske, mesafe ve hijyenik olmak en büyük silahımız olsun. Güzel bir yaz geçirmek dileğiyle.