Ordu Kent Konseyi, başkent Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ordu milletvekilleriyle bir araya geldi. Ziyaret heyetine Kent Konseyi Başkanı Caner Can liderlik ederken, Yürütme Kurulu üyeleri Dursun Biran Yılmaz, Avni Özel, Mehmet Tören, Ahmet Şahin, Levent Caner Yüce ve Anıl Altunkaya da görüşmelere katıldı.

İlk Ziyaret Mahmut Özer’e

Programın ilk durağı, Ordu Milletvekili ve eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer oldu. Görüşmede eğitim politikalarının yanı sıra, kent konseylerinin güçlendirilmesi ve Ordu’nun geleceğine dair vizyon projeleri konuşuldu. Heyet, Mahmut Özer ile oldukça verimli bir diyalog gerçekleştirdi.

Tüm Vekillerle Birebir Görüşmeler

Kent Konseyi heyeti daha sonra Ordu milletvekilleri Mustafa Hamarat, Naci Şanlıtürk, Seyit Torun ve Cemal Enginyurt’u TBMM’de ziyaret etti. Yapılan birebir görüşmelerde Ordu’da devam eden projeler, bölgesel kalkınma hedefleri ve yerel yönetimlerle iş birliği olanakları masaya yatırıldı.

“Ordu İçin Ortak Paydada Buluşmak Önemli”

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Caner Can, tüm milletvekillerine gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Ordu söz konusu olduğunda, siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakıp aynı masa etrafında buluşabilmek çok değerli. Bu anlayış, kentimizin yarınları için umut veriyor.”

Kaynak: Haber Merkezi