Ordu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında “Silah İmalatı ve Ticareti” yaptığı belirlenen kişilere yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.
Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Asayiş Timlerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 8 Temmuz 2025 tarihinde E.B. (53), H.K. (75) ve D.A.K. (70) isimli şahıslara ait 3 farklı adrese eş zamanlı adli arama gerçekleştirildi.
Operasyon kapsamında; “2 adet tabanca gövdesi, 3 adet tabanca üst kapağı, 4 adet tabanca namlusu, 4 adet tabanca mekanizması, 1 adet tabanca horozu, 8 adet tabanca kabzesi, 16 adet tabanca iğnesi, 9 adet icra yayı ve mili, 4 adet tabanca kalıbı, 8 adet tabanca şarjörü, 69 adet tabanca fişeği, 1 adet av tüfeği, 2 adet elektrik fünyeli patlayıcı madde ve Tabanca yapımında kullanılan sanayi tipi makinalar ile çok sayıda muhtelif parça ve malzeme” ele geçirildi.
Gözaltına alınan 3 şüpheli şahıstan biri çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna teslim edildi. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.





