Geçtiğimiz yılın en iyi performans gösteren yatırım aracı altın yeni yılın ilk haftasında aşağı yönlü bir seyir izledi.  Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Ercan Tapanoğlu, altın piyasasındaki son durumu değerlendirdi.

2023 yılında en çok kar getiren emtianın altın olduğunu ifade eden Tapanoğlu, “Yüzde 75 oranında 10 bin lira kazanışı olan 17 bin 500 lira almıştır. Dolar ve Euro’da da bu rakam yaklaşık yüzde 45-50 civarında. Dolayısıyla en güvenli liman her zaman olduğu gibi altın bizi şaşırtmadı.” dedi.

Altın, insanlar tarafından gerek kullanmak için gerekse sıkıştığı noktada kar elde ederek satmayı tercih edilebilen bir yatırım aracı olarak biliniyor.

Whatsapp Image 2024 01 08 At 16.28.44

Piyasadaki Durgunluk Geçici…

Mevsim koşulları, yeni yılın başlangıcı ve asgari ücret zammı gibi birçok nedenden kaynaklı piyasada durgunluk yaşandığını söyleyen Ercan Tapanoğlu, bu durumun değişiklik gösterebileceği düşüncesinde olduğunu şu sözlerle ifade etti;

“Şuan ki altın piyasasındaki durum yeni yıl olması ve kış mevsiminin Ordu’ya uğramaması ile birlikte insanlar biraz tedirgin olarak yaklaştı. Fiyatlar da artmadı hemen hemen aynı civarda seyrediyor ama kış gelmesi ve 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi ufak bir sessizlik var. Piyasalar şu anda biraz durgun ama bu durum hep böyle gidecek değil. Mart ayına kadar işler biraz daha yoğun olur düşüncesindeyim. Altın fiyatlarını etkileyen bir diğer durum da asgari ücretin artması oldu.”

Devletten Destek Talebinde Bulundu

Son olarak artan vergi oranlarına değinen Tapanoğlu, “20-30’ a yakın işçi çalıştıran yerler var devletin buralara teşvik sağlaması lazım. KDV vergisi 18’den 20’ye, kurumlar vergisi yüzde 20’ydi 25’e çıkartıldı ve bunlarda biz bir iyileştirme bekliyoruz. 5 puan ciddi bir oran, devletin kurumlara yardım etmesini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Haber: Berrin Keskin

Editör: Ahmet Yıldız