Ordu Valiliği, Akkuş ilçesinde etkisini artıran yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan resmi duyuruya göre, Akkuş genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile halk eğitimi merkezlerinde 26 Şubat 2026 Perşembe günü eğitim-öğretim faaliyetleri durduruldu.

Kamu Çalışanlarına İdari İzin

Kar yağışının ulaşımda oluşturabileceği riskler göz önünde bulundurularak kamu kurumlarında görev yapan bazı personeller için de idari izin kararı alındı.

Buna göre;

  • Hamile personel,

  • Engelli personel,

  • Çocuğu kreş ve anasınıfına devam eden anneler,

26 Şubat Perşembe günü idari izinli sayılacak.

Yetkililer, vatandaşların buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunurken, gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi.