ÖZEL HABER

Diyetisyen Hülya Tunç’tan Öğrencilere Sağlıklı Beslenme Uyarısı

Okullarda eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin beslenme düzenine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Diyetisyen Hülya Tunç, hazır gıda tüketiminin çocukların sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

Abone Ol

Okullarda eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin beslenme düzenine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Diyetisyen Hülya Tunç, hazır gıda tüketiminin çocukların sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

Tunç, günümüzde öğrenciler arasında cips, çikolata, aromalı meyve suları, aromalı sütler, hazır kek ve hamur işleri gibi paketli ürünlerin tüketiminin arttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Hazır gıdalar; yüksek miktarda rafine şeker, tuz, doymuş yağ ve katkı maddeleri içerdiği için çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimini olumsuz etkilemektedir. Paketli atıştırmalıklar, gazlı içecekler ve fast-food türü yiyecekler sık tüketildiğinde obezite, insülin direnci, diş çürükleri, dikkat dağınıklığı, morbid obezite, vitamin ve mineral eksiklikleri ve kız çocuklarında PCOS gibi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir.”

Dengeli bir beslenmenin okul başarısında kritik bir rol oynadığını belirten Tunç, kahvaltıda tam tahıllar, süt ürünleri ve yumurtanın; ara öğünlerde taze meyve, kuruyemiş veya yoğurdun; öğle yemeklerinde ise sebze, baklagiller ve protein kaynaklarının tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Bu beslenme tarzının hem tokluk süresini uzattığını hem de öğrenme performansını artırdığını ifade etti.

Velilere de çağrıda bulunan Tunç, “Evden sağlıklı beslenme çantaları hazırlanmalı, okul kantinlerinde sağlıklı seçenekler sunulmalı ve öğrencilere beslenme konusunda bilinç kazandırılmalıdır. Çocuklara küçük yaşta doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmak, gelecekte sağlıklı bir toplumun temelini oluşturacaktır” dedi.