Fatsa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kademe Birimi, araç ve ekipmanların bakım-onarım çalışmalarını kendi imkanlarıyla gerçekleştirerek belediye bütçesinde önemli bir tasarruf sağladı. Yapılan çalışmalar sonucunda toplam 12 milyon 448 bin 525 TL tasarruf elde edildi.

Fatsa Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kademe Birimi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, belediyeye ait arızalı araçlar dışarıya gönderilmeden belediye atölyelerinde onarıldı. Böylece hem bakım süresi kısaltıldı hem de yüksek maliyetlerin önüne geçildi.

Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda;

  • Araç bakım ve onarımından 3 milyon 744 bin 350 TL,

  • Elektrik bakım ve onarımından 1 milyon 71 bin 100 TL,

  • Kaporta bakım ve onarımından 3 milyon 57 bin TL,

  • Kaynak bakım ve onarımından ise 4 milyon 576 bin 75 TL tasarruf sağlandı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İbrahim Etem Kibar, belediye araçlarının bakım ve onarımının kendi imkanlarıyla yapılmasının hem hizmet kalitesini artırdığını hem de belediye bütçesine ciddi katkı sunduğunu belirtti.

Başkan Kibar açıklamasında, “Kademe birimimizde yapılan çalışmalar sayesinde arızalanan araçlarımız kısa sürede tekrar hizmete kazandırılıyor. Bu sayede hem zaman kaybının önüne geçiyoruz hem de belediyemizin kaynaklarını daha verimli kullanıyoruz. Elde edilen tasarrufla hizmetlerimizi daha da güçlendirmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kademe biriminde yürütülen bakım ve onarım çalışmalarının ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini belirten Kibar, belediye araçlarının bakım ve onarım işlemlerinin büyük ölçüde belediye bünyesinde yapılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.