Ordu’nun Korgan ilçesinde karların hızla erimesiyle birlikte bazı bölgelerde heyelan riski ortaya çıktı. Tepealan Mahallesi Kırıkbozu Mevkii’nde meydana gelen toprak hareketliliği, mahalle muhtarının paylaştığı görüntülerle dikkat çekti.
Bölgede yaşanan heyelan sonucu bazı alanlarda toprak kaymaları meydana gelirken, yol ve tarım arazilerinin risk altında olduğu görüldü. Mahalle muhtarı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları ve riskli alanlardan uzak durmaları gerektiğini belirtti. Meteoroloji uzmanları ise kar erimelerinin devam etmesi halinde heyelan riskinin artabileceğine dikkat çekti.
Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin bölgede gelişmeleri yakından takip ettiği ve olası bir olumsuzluğa karşı hazır beklediği bildirildi. Vatandaşların ise resmi kurumların uyarılarını takip etmeleri istendi.





