İŞKUR’un Toplum Yararına Programı kapsamında Ordu’daki okullarda görevlendirilmek üzere 1.177 kişilik kontenjan ayrıldı. Katılımcılar, 14 Eylül 2026 ile 12 Mart 2027 tarihleri arasında görev yapacak.
Ordu’da yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okulların temizlik ve çevre düzenlemesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla önemli bir istihdam programı hayata geçiriliyor.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Ordu genelindeki okullarda görevlendirilmek üzere toplam 1.177 kişilik kontenjan tahsis edildi.
Kontenjanın 354’ü bahçe görevlisi, 823’ü ise temizlik görevlisi olarak belirlendi.
GÖREV SÜRESİ 6 AY
Ordu Valiliği koordinasyonunda, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek program kapsamında belirlenen kişiler, 14 Eylül 2026 – 12 Mart 2027 tarihleri arasında görev yapacak.
Katılımcılar, görev süreleri boyunca okulların temizlik, düzen ve çevre düzenlemesi çalışmalarına destek verecek. Programla birlikte öğrenciler için daha temiz, düzenli ve güvenli eğitim ortamlarının oluşturulmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
KURA İLE BELİRLENDİ
TYP kapsamında başvurular 27 Ağustos’ta başlayıp 31 Ağustos’ta sona erdi.
Programa katılacak vatandaşlar, başvuru şartlarını taşıyan adaylar arasından noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile belirlendi.
Bahçe görevlisi kurası 7 Eylül 2026 Pazartesi günü saat 09.00’da, temizlik görevlisi kurası ise aynı gün saat 13.00’te Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Noter huzurunda yapılan kura çekimleri vatandaşlara canlı yayın aracılığıyla da takip imkânı sunuldu.
OKULLARDA HAZIRLIK ÇALIŞMALARINA DESTEK
6 ay boyunca görev yapacak 1.177 kişi, eğitim öğretim dönemi boyunca okulların günlük işleyişine katkı sağlayacak.
Program sayesinde bir yandan vatandaşlara geçici istihdam imkânı sunulurken, diğer yandan Ordu genelindeki okulların temizlik ve çevre düzenlemesi ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olunacak.





