Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü öncesinde siren sistemlerinin kontrolü amacıyla Ordu’da test gerçekleştirecek.
6 Kasım 2025 Perşembe günü saat 14.30’da yapılacak deneme sırasında kısa süreli siren sesi duyulacak. Yetkililer, testin tamamen teknik bir uygulama olduğunu ve herhangi bir tehlike bulunmadığını bildirdi.

AFAD İkaz ve Alarm Çalışma Grup Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 10 Kasım’da yapılacak resmi siren çalma etkinliğinde sistemlerin sorunsuz çalışması için önceden test yapılmasının zorunlu olduğu vurgulandı.

Ordu genelinde gerçekleştirilecek testin, Türk Telekom İl Müdürlüğü Repertür-1 binasında bulunan sistem üzerinden yürütüleceği ifade edildi. Vatandaşların siren sesini duyduklarında endişelenmemeleri gerektiği belirtilerek, testin yalnızca sistem kontrolleri kapsamında olduğu hatırlatıldı.

AFAD, benzer denemelerin yıl içinde belirli aralıklarla ülke genelinde yapıldığını da anımsatarak, “Amaç, olası afetlerde ve milli anma günlerinde sistemin tam kapasiteyle çalışmasını sağlamaktır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi