Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hamsi avcılığında kota ve üretim planlamasına ilişkin denetimlerin aralıksız sürdüğünü açıkladı.
Müdürlükten yapılan açıklamada, 1 Eylül 2025 tarihinden bugüne kadar il genelindeki hamsi karaya çıkış noktalarından toplam 19 balıkçı gemisine hamsi nakil onayı verildiği bildirildi.
Denetimlerin, “Hamsi Avcılığında Kota ve Üretim Planlamasının Uygulanmasına İlişkin Talimat” doğrultusunda yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Kota kapsamındaki hamsi avcılığının 6/1 Numaralı Tebliğ ile getirilen düzenlemelere uygunluğu Müdürlüğümüz tarafından kontrol edilmeye devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, denetimlerin hem sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması hem de yerel ekonominin korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.





