Ünye Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Muhammet Aydın, Cambridge University tarafından düzenlenen ve 108 ülkeden 12 bin öğretmenin değerlendirildiği Dedicated Teacher Awards 2026 yarışmasında Avrupa’nın en iyi 10 öğretmeni arasında yer aldı.

Dünya genelinde 90 finalist arasından seçilen Aydın, uluslararası alanda elde ettiği bu başarıyla hem Türkiye’nin hem de Ordu’nun adını duyurmuş oldu.

Daha önce "Eğitimin Nobel’i" olarak bilinen Global Teacher Prize’da dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında gösterilen Aydın, üç farklı kıtada ödüller kazanmış ve Türkiye’de "Yılın Öğretmeni" unvanına layık görülmüştü.

Aydın’ın bu son başarısı, öğretmenlik mesleğine uluslararası alanda kazandırdığı prestiji bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Haber Merkezi