Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği 25 Mart 2009 tarihli helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasının 12 Haziran 2026 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına devredilmesinin ardından soruşturma kapsamında operasyon kararı alındı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Adana, Antalya, Çanakkale, Bursa, Isparta ve Afyonkarahisar'da toplam 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Soruşturmada, "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak" ile "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçlarından haklarında işlem başlatılan 29 şüpheliden 25'i gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'sinin başka dosyalardan cezaevinde bulunduğu, yurt dışında olduğu belirlenen 2 kişi hakkında ise yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmanın kamu vicdanında özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

Soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Gürlek, yargı ve kolluk birimlerinin koordinasyon içinde çalıştığını vurgulayarak, "Aradan kaç yıl geçerse geçsin hiçbir dosyanın karanlıkta kalmasına ve hiçbir şüphenin cevapsız bırakılmasına müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Soruşturmaya ilişkin adli sürecin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi