İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik ve Fuar Alanı’nda düzenlenen 15. Ordu Tanıtım Günleri, üç gün süren etkinliklerin ardından tamamlandı. Yoğun katılımla gerçekleşen organizasyonda Ordu’nun kültürü, yöresel lezzetleri ve turizm değerleri tanıtıldı.
Ordu’nun kültürel zenginliklerini ve yöresel değerlerini İstanbul’a taşıyan 15. Ordu Tanıtım Günleri sona erdi. Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) iş birliğinde düzenlenen organizasyon, 16-18 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.
Hava koşulları nedeniyle tarihleri belirlenen etkinlik, İstanbul ve çevre illerde yaşayan Orduluları bir araya getirirken, kentin tanıtımına da katkı sundu.
Ordu’nun Lezzetleri ve Kültürü Tanıtıldı
Üç gün boyunca açık kalan fuar alanında ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri stantlar kurarak Ordu’nun yöresel ürünlerini, kültürel mirasını ve hayata geçirilen projelerini ziyaretçilerle buluşturdu.
Etkinlikte Ordu fındığı ve Kybele çikolatası ikram edilirken, kentin tarihi ve turistik noktalarını tanıtan yayınlar da katılımcıların ilgisine sunuldu. Konserler, yarışmalar ve halk oyunları gösterileri ise organizasyona renk kattı.
Hilmi Güler: “Ordu Şimdi İstanbul’da Daha Güçlü”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, organizasyonun sona ermesinin ardından yaptığı değerlendirmede etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Güler, Ordu Günleri’nin yoğun katılımla tamamlandığını belirterek hemşehrilerine ve etkinliği ziyaret eden misafirlere teşekkür etti. Başkan Güler, açıklamasında “Ordu şimdi İstanbul’da daha güçlü” ifadelerini kullandı.
-
Ordu Tanıtım Günleri, İstanbul’da yaşayan Orduluların buluşmasına ve kentin kültürel değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasına katkı sağlayan organizasyonlardan biri olarak tamamlandı.





