İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) güncel yapılanmasına yönelik Gaziantep merkezli olarak 47 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlar kapsamında toplam 208 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, başta Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman olmak üzere çevre illerdeki örgüt yapılanmalarının da deşifre edildiği belirtildi. Operasyonlarda, örgütün yurt dışına eleman sağlama faaliyetleri açığa çıkarıldı, eğitim kamplarına götürüldüğü tespit edilen bazı şahıslar da yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Daire Başkanlıkları öncülüğünde yürütülen operasyonlara, il emniyet müdürlüklerinin TEM şubeleri, Vergi Denetim Başkanlığı ve MASAK ekipleri de destek verdi.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin kriptolu haberleşme uygulamaları aracılığıyla hem yurt içi hem de yurt dışı bağlantılı toplantılar düzenledikleri tespit edildi. Ayrıca, örgüt üyelerinin kurduğu şirketler üzerinden finansman sağlandığı, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konulduğu bildirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonda görev alan güvenlik güçleri ve destek birimlerine teşekkür ederek, “Milletimizin huzuru ve devletimizin bütünlüğü için kararlı mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi