Perşembe’ye Solucan Gübresi Tesisi Kuruldu

Talip KOCAKOÇ  / YENİDÖNEM

Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı kapsamında Ordu’da yürütülen çeşitli faaliyetler bölge ekonomisine can katıyor. Bu faaliyetlerden bir tanesi de Perşembe ilçesi Doğan Mahallesi’nde kurulan “Solucan Gübresi Tesisi”ndeki çalışmalar. DOKAP’ın  proje sahipliğinde harekete geçen Aykut Demir ve Mert Tolga Coşkun, solucandan para kazanmak için kolları sıvadılar. Projeyi tesisleştirme aşamasına getiren üreticiler DOKAP desteğiyle gerekli ekipman ve solucanları üretim yapacakları tesise getirdiler.

“Organik Gübre Üretimine Başladık”

İşletme sahibi Aykut Demir, bu projenin aile ekonomisi başta olmak üzere Ordu’ya ciddi katkıları olacağını söyledi. Demir, çalışma ekibiyle birlikte hazırladıkları projenin DOKAP tarafından kabul gördüğünü ve getirilen yüz bin solucan ile gübre üretimine başladıklarını ifade etti.

Demir, proje kapsamında kapasiteyi artırıp daha çok miktarda organik gübre üretimi yapmayı planladıklarını söyledi.

Tesislerin işler hale getirilmesi çalışmaları kapsamında Perşembe ilçesindeki üretim sahasına gelen DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, gece yarısı dahil olmak üzere kurulum aşamalarını yerinde inceledi. Kurulum tamamlandıktan sonra işletmeciler Aykut Demir ve Mert Tolga Coşkun, Başkan Yüce bu çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulundu. İşletme sahipleri, DOKAP’a teşekkür ederek, Orduluların bu gibi projelere ilgi göstermeleri tavsiyesinde bulundular.


 

Editör: TE Bilişim