Anadolu Yakası Aslancami Köyü Derneği, Ordu Fatsa Hacıköy Güzelleştirme ve Sevenleri Derneği ve Fatsa Aslancami Çevre Köyleri Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin de katkı sağladığı 7.Aslancami Köyü Festivaline Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa, İlçe Jandarma Komutanı Jn.Tğm. Yusuf Ünsal, Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Hafızoğlu, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

NİHAT COŞKUN’DAN FATSA BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Sanatçı Derya Kuşçu'nun konseri ile başlayan 7. Aslacami Festivalinin açılış konuşmasını İstanbul Aslancami Dernek Başkanı Nihat Coşkun gerçekleştirdi. Başkan Nihat Coşkun festivalin düzenlenmesinde organizasyonun bütçesini üstlenen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti. Ardından Başkan Coşkun’un yanı sıra dernek yönetim kurulu üyeleri de duygularını belirten konuşmalar yaptı.

“ASLANCAMİMİZ YAPACAĞIMIZ YATIRIMLARIMIZLA KALKINARAK DAHA DA GÜZEL OLACAK,”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise, festivalde yaptığı konuşmada Aslancami’nin tarih boyunca çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Tarih boyunca burada şenlikler etkinlikler düzenlenmiş. 2 yıllık bir pandemi döneminden sonra burada 7.si düzenlenen bu organizasyonda hemşehrilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şenlikler bizim gelenek ve göreneklerimizin örf ve adetlerimizin gelecek nesillere aktarılmasında en kıymetli organizasyonlardır. İstanbul ziyaretimizde Aslancami festivali ile ilgili bir takım mutabakatlar sağlamıştık. Yapabileceğimiz ne varsa, her konuda yardımcı olma sözünü vermiştik. Organizasyon sizden bütçe kısmı bizden demiştik. Dernek yöneticilerinin gayretleri ile güzel bir festivale ev sahipliği yapıyoruz. Geleneksel hale gelmiş bu etkinliği inşallah gelecek yıl çok daha güzel bir şekilde yapmayı düşünüyoruz. Gelecek yıl halı sahası bitmiş bir Aslancamide bir araya gelmeyi düşünüyoruz. Burada eski belediye binamızın da mevcut varlığı gerçekten içimizi sızlatıyor. İnşallah, sayın Milletvekilimizin destekleriyle buraya bir 112 planlaması yapıyoruz.  Onu hizmete sunabilirsek, Aslancamimiz çok daha, hizmetlerimizle kalkınarak güzelleşmiş olacak. Tarih boyunca burada futbol turnuvalarından bahsedildi. İnşallah açılacak olan halı sahamızda da bu turnuvaları tekrar gerçekleştireceğiz. Aslancamimizin her bir mahallesinde kalıcı hizmetler yapmaya gayret ediyoruz.  Özellikle son 3 yıl içerisinde beton yol konusunda asfalt çalışmaları konusunda Aslancamimiz bayağı bir yol kat etti. İnşallah bu şekilde birkaç yıl daha yol kat ettikten sonra çok halı sahasıyla, 112 hizmet merkezine dönüşmüş binasıyla, meydanıyla önümüzdeki yıl çok daha güzel bir Aslancami olacak. Aslancamimiz hayal ettiği güzelliğe kavuşacak.” diye konuştu.

“ASLANCAMİ’NİN YOLUNU GÜRGENTEPE’YE SICAK ASFALT OLARAK BAĞLAYACAĞIZ”

Festivale katılan Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’da yaptığı konuşmada, “Bu organizasyonlar çok önemli. Şu anda 7.si gerçekleşiyor. Bu gerçekten çok önemli. Çünkü sıladan gelenler burada birbirlerini görüyor ve hasret gideriyorlar. İnsanlar burada bir günde olsa, birbirlerini görüyorlar. Bu buluşmalar bizim birliğimize beraberliğimize ve bir araya gelip buralarda güzel işler yapmamıza vesile oluyor. Onun için bu organizasyonu gerçekleştiren tertip komitesi başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu festivallere katılmak bu yörenin eksiklerini görmemize de vesile oluyor. Bizler Milletvekili olarak sorunlar hakkında üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Aslancaminin yolunu da inşallah Gürgentepe ilçesine sıcak asfalt olarak bağlatıp bu problemi de çözüp daha kısa bir yol haline getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Ptotokol konuşmalarından sonra Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları İlker Taze, İbrahim Çapkın ve Ali Can Taze parodileri ile festivale katılanları kahkahaya boğdular.


 ASLANCAMİ FESTİVAL AĞASI TURGAY ÇETİN

Aslancami Köyü festivalinin ağası 100 bin TL ile en fazla parayı veren İstanbul'da iş insanı Hacıköy'den Asel Ambalaj sahibi Turgay Çetin oldu. Ağa Turgay Çetin’in ağalık yeleğini, şapkasını ve tesbihini Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar takdim etti.

Festivalin son bölümünde ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Beyoğlu ve Grup Tek Aslancamilileri şarkıları ile eğlendirdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim