Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleri ile Korgan ilçesinde bulunan çevresinde her sene heyelanların oluştuğu Sülük Gölü geçtiğimiz yıl kurutulmuştu. Alanın boş kalmasını istemeyen ve bu alana yeni bir yatırım gerçekleştiren Korgan Belediyesi ilçenin eksiklerinden biri olan yeni hayvan pazarının yapımına başladı.

KORGAN’A YENİ HAYVAN PAZARI

Korgan ilçesinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, “Korgan’ımıza bu hizmetlerin yapılmasında destekleri olan kıymetli siyasi büyüklerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum. Sülük Gölü büyük bir sorundu biliyorsunuz. 80 yıldır Korgan ilçemizin kanayan yarasıydı hamdolsun bu sorunu çözdük iki gölümüzün de ıslah edilmesiyle beş buçuk dönümlük arazi değerlendirilerek hayvan pazarına dönüştürülüyor” şeklinde konuştu.

Yeni Hükümet Konağı’nın da temellerinin atıldığını hatırlatan Başkan Tuncay Kiraz, “Hükümet binası ve adalet sarayının yapılan tören ile temelini attık. Bu yatırımın bedeli 45 milyon lira” dedi.

“KORGAN’A 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAK”

Korgan ilçesine 200 milyon liralık bir yatırımın daha gerçekleştirileceğini işaret eden Başkan Kiraz, “200 milyon liralık bir yatırımımız daha Korgan ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Yüksek gerilim hatları ve trafo merkezi. 3-5 yıl sonra Korgan ilçemizde rüzgâr gülleri, güneş enerjilerinin olduğunu göreceksiniz. Muhteşem yüz yıllık bir yatırım olan bu yatırımı da hayata geçirdik” diye konuştu.

“ŞEHİRLER MEYDANLARI İLE ANILIR”

Yeni meydan projesi hakkında da konuşan Başkan Kiraz, “kısa zaman içerisinde yeni sağlık ocağı ve jandarma binamızı da inşallah ilçeye kazandıracağız. Biz inşallah Korgan’la ilgili meydanda eski hükümet binasının kaldırılmasıyla ve jandarmanın şu an mevcut yerinden kaldırmamızla iki buçuk dönüm bir araziyi kazandırmış olacağız altına otopark üstüne de kültür merkezi ve belediye binası kazandırarak bir meydan yapacağız. Biliyorsunuz şehirler meydanları ile anılır o yüzden ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Haber: Derya Kara

Editör: TE Bilişim