Masmavi denizi, yemyeşil yaylaları ve doğal güzellikleri ile Ordu gelecek olan turistlere kucak açmaya hazır. Doğa yürüyüşleri, festivalleri ve kumsalları ile adından söz ettiren Ordu’da bu sene turist rekoru kırılması bekleniyor.

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak bu seneki turizm sezonu hakkında beklentilerden bahsetti.

TURİZM ORANLARINDA ARTIŞ VAR

Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak Türkiye genelinde turizmde yüzde 224 civarında artış olduğunu belirterek, “Biliyorsunuz son dönemlerde dünya pandemi ile boğuştu dolayısıyla Türkiye’de bu anlamda pandemi ile çok mücadele etti. Aynı zamanda da turizm anlamında diğer ülkelerden öne geçti. Çünkü güvenli turizm sertifikası adı altında bir proje geliştirdi. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bu proje kapsamında insanların güvenli otellerde, güvenli yeme içme yerlerinde ağırlanması sağlandı. Ama tabi bütün dünya etkilendiği için bizi de etkilemiş oldu. Bu durum üzerine şimdi yeni normallerimiz yeni turizm sezonu ile başladı. Bunu istatistiklere baktığımızda yüzde 224 civarında artış olduğunu gördük. Dolayısıyla aynı yansımalar Ordu’da da var çok şükür. Konaklama noktasında önemli yüzde 200’lere varan artış var bir önceki yıla baktığımızda. Yine bu artarak devam edecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ALTYAPI VE ÇEVRE DÜZENİ TURİZMDE ÖNEMLİ!

Turizm için bölgede altyapı, ulaşım ve çevre düzenliliğinin de önemli olduğunu söyleyen Uğur Toparlak, “Bizim asıl amacımız bu şehri hem turizm ürünü anlamında hem alt yapı hem çevre düzeni ve cazibesini artırma noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz. Bir bölgede turizmden bahsetmek için sadece oradaki 5 yıldızlı, 4 yıldızlı oteller yetmez çevrenin de 5 yıldızlı olması gerekiyor. Buraya turist sadece otel odasında konaklamak için gelmiyor bu çevreden yararlanıyor bu çevrenin güzelliklerini görüyor doğanın güzelliklerini görüyor buradan keyif almaya çalışıyor. Bizim özellikle bu alanda şansımız çok yüksek Ordu biliyorsunuz 120 kilometre denize mesafesi olan ve bunun 90 kilometresi doğal kumsalla kaplı olan Karadeniz’in çok önemli bir merkezi. Aynı zamanda Ordu içerisinde mavi bayraklı kumsallar barındıran önemli bir merkez. Dolayısıyla 8 tane turizm merkezi ilan edilmiş yaylaları bu yaylaların dışında önemli destinasyonlardan Ulugöl, Perşembe yaylası, Mesudiye gibi ekoturizm faaliyetlerinin de olduğu yaylalarının yoğun olduğu ve bir turist için aranan, özlenen, keşfedilmesi gereken yer olduğu bir yer” şeklinde konuştu.

ORDU’NUN TANITIMI İÇİN ÇEKİMLER BAŞLADI

Ordu’nun tanıtılması anlamında kısa filmlerin çekilmeye başlandığını ifade eden Toparlak, “Biz böyle bir destinasyonun bizim tarafımızdan özellikle sayın valimizin önderliğinde tanıtılmasında çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu hafta başı itibariyle özellikle profesyonel anlamda Türkiye’de belki de kendini ispat etmiş 3-5 şirketin içerisinde olan tanıtım ajansı ile beraber şu anda yaylalarımızda tanıtım fragmanları hazırlıyoruz. Artık Ordu’yu destinasyon odaklı cebimizde göreceğiz. Açacağız Perşembe Yaylası’nı 1-2 dakika süreyle izleyeceğiz, açacağız Çambaşı Yaylası’nı buradaki kayak merkezini, Yason Burnunu, Boztepe’yi 1-2 dakika ile anlatılacak bir animasyon hazırlıyoruz. Şu anda belki de Türkiye’de ilk olacak çok güzel bir tanıtım organizasyonu yapılıyor. Bizim açımızdan çok külfetli olacak ama hem alan çalışması hem de diğer çalışmalar Ordu ölçeğinde çok güzel ve kolay bir tanıtım olacak. Biliyorsunuz tanıtımın yeni mecrası artık cep telefonları. Orada yoksanız hiçbir yerde yoksunuz çünkü herkesin tek kullandığı yer orası. Biz o mecralara girmek istiyoruz. Şu anda eski tanıtım anlayışıyla belgeseller, 30 dakikalar, 40 dakikalar artık bir şey ifade etmiyor. Şimdi direkt vurgulayan 1-2 dakika tanıtımlar çıkıyor. Dolayısıyla biz de bunu fırsat bildik şu anda alandayız yaklaşık 10-15 kişilik ekibimiz Pazartesi itibariyle başladı kıyılarımızı çekerek, Salı günü de Aybastı Perşembe Yaylası’nda, bugün Ulugöl’de bu şekilde çalışmalara devam ediyoruz. Bu da Ordu’nun tanıtımına çok ciddi şekilde katkı sağlayacak. Bir yerde turizmden bahsetmek için o yerin altyapı, ulaşım ve tanıtımının olması gerekir. Eğer bunları yapamıyorsanız orada turizm düşünemezsiniz” dedi. Haber: Tülin Vayni

Editör: TE Bilişim