Doç.Dr.Cem Gençoğlu kimdir?

1977 yılında Korgan’da doğdu. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda psikolojik danışmanlık ve yöneticilik yaptı. 2012 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesine öğretim üyesi olarak atandı. Dil eğitimi için İngiltere University of Sussex’e gönderildi.

Üniversitede Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği ve Rektör Danışmanlığı gibi idari görevlerde bulundu. YÖK, ÖSYM ve TÜBİTAK’ta çeşitli komisyonlarda görev aldı. 2014 yılında yarı zamanlı olarak MEB Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Merkezi Zagrep´te bulunan Güney Avrupa Girişimcilik Eğitimi Merkezinde (SEECEL) T.C. Millî Eğitim Bakanlığını yönetim kurulu üyesi olarak temsil etti. Avrupa Konseyi Eğitimde Etik Şeffaflık ve Dürüstlük Platformu (ETINED), OECD Erken Çocukluk Eğitimi Network Komitesi (ECEC), Avrupa Eğitim Politikası Danışmanlar Ağı (EPAN), UNESCO Türkiye genel kurul üyeliği gibi uluslararası görevlerde bulundu.

Akademik çalışmalarının yanı sıra Bütün Şehir, Kent Kültürü, Mor Taka, Yolcu ve Hece dergilerinde sanat, estetik, kültür, sinema ve eğitim yazıları yazdı. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi ve Samsun Dost Stratejik Düşünce ve Araştırma Merkezinin (Dost-SAM) kurucu başkanlıklarını yaptı.

Ulusal ve uluslararası çok sayıda akademik çalışması bulunan Gençoğlu, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yarı zamanlı öğretim üyeliğine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim