‘Kurtulmuş Canını Zor Kurtardı’ Algısına Tepki

Talip KOCAKOÇ / ORDUYENİDÖNEM

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Aybastı’da yaşanan olaylar ve sonrasındaki algı operasyonunu belgeleriyle detay detay açıkladı. Yılmaz, ulusal basına da yansıyan manşetlerden örnek vererek “Kurtulmuş Canını Zor Kurtardı” ifadelerine tepki gösterdi. Olay sırasında emniyet müdürünün bir tarafta, Numan Kurtulmuş’un diğer tarafta sadece olayı izlemekle yetindiklerini fotoğraflarla gösterdi.

Sosyal medya ve haber sitelerini de eleştiren Başkan Yılmaz, arada kalanın kendisi olduğunu, kurgulanmış bir oyunun içinde kaldığını ifade ederek, “ Jandarma olmasaydı şahsım üzerinde çok başka işler yapılmış olabilirdi” dedi.

“Kenara Çekildiler,Sonrasında Alanı Terk Ettiler”

Başkan Enver Yılmaz olay sırasında emniyet müdürü ve Kültür Turizm Bakanının tavırlarını şu ifadelerle değerlendirdi:

“Ne yaptı emniyet müdürü? Benim yanıma gelmek suretiyle kurgulanmış olan süreci başlattı. Hemen kendisi kenara çekildi ve tüm güvenlik güçleri benim üzerime geldi, sanki fiili bir durum varmış gibi. Bütün ekip benim üzerimde ve Numan Bey korumalarıyla birlikte diğer bir tarafa çekildi. Süreç kontrol altına alındığı an Numan Bey alandan hızlıca uzaklaşıyor. Numan Bey çıkıyor dışarı, yanında şahsi korumaları dışında ne bir jandarma ne bir özel harekat var. Arkadaşlar görüntülere bakıldığında da böyle bir durum söz konusu değil. Emniyet müdürü herkesi birbirine düşürdü ve kendisini çekti kenara, ulusalda yazıldı; “Kurtulmuş canını zor kurtardı” diye. Numan Bey, sakin bir şekilde alandan ayrıldı.”

“Müdür Bir Tarafta, Numan Bey Bir Tarafta”

Başkan Yılmaz, olayın detay detay kurgulanmış bir senaryo olduğunun altını çizdi. Yılmaz, algı operasyonu; “Oluşturulmaya çalışılan algı nasıl? İl emniyet müdürü protokolden kaldırıldı, müdüre karşı böyle böyle yapıldı. Özellikle genel görüntüye bakıldığında bir tarafta kim diğer tarafta kim, ortada kalan kim, bunu görmek mümkün. Görüntülerde baştaki yeşil elbiseli kişi emniyet müdürü, sondaki kişi de Numan Bey.  Bunların hepsi çalışılmış hareketler aslında. Gerekli ortam hazırlanıp gerekli tahrik süreci işletildi. Orada jandarmamız olmamış olsaydı çok başka işler yapılmış olabilirdi Allah bizi korudu. “Canını zor kurtardı” manşetleri atıldı. Kim canını zor kurtardı? “Protokolde tekme tokat” deyip yerel ya da ulusal basında OBB Başkanına karşı infaz yapma teşebbüsünü bu millet görmeyecek mi? “Ucuz kurtuldu, Kurtulmuş Ucuz Kurtuldu, Protokolde Kavga Çıktı, Kurtulmuş Kendini Zor Kurtardı” Kim? Başta uygulamayı kuranlar, karşıda ise sürece çanak tutanlar.

“Çıkıp Konuşsaydık Sorun Yoktu”

OBB Meclis salonunda konuyu gazetecilere açıklayan Başkan Yılmaz, yapılması gerekenin protokol olarak bu tatsızlığı kapatmak olduğunu, ancak ne emniyet müdürünün ne de Numan Kurtulmuş’un tavrının buna izin vermediğine işaret etti. Yılmaz; “Peki olması gereken neydi? Çıkarız hep birlikte vatandaşın karşısına. Tatsız bir olay olduğunu ve bunun telafisi için gerekli mekanizmalar devreye girecektir.911 yıldır biz bu şenliği yapıyoruz. Hadi kalkıp çalalım oynayalım deseydik var mıydı bir sorun? Nitekim Seyit Bey kalkmadı, Nitekim Urfa’dan gelen milletvekili, belediye başkanları kalkmadı, kalkıp gitmedi.” şeklinde konuştu.   

Editör: TE Bilişim