Wushu Kung Fu Türkiye Şampiyonası’nda Ordu’nun Gürgentepe ilçesinden iki kardeş önemli bir başarıya imza attı. Döşek Mahallesi’nden İlayda Yaşar, şampiyonayı Türkiye birincisi olarak tamamlarken, kardeşi Gözde Yaşar ise Türkiye ikinciliğini elde etti.

Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada, Gürgentepeli sporcuların elde ettiği dereceler Ordu’da sevinçle karşılandı. İlayda Yaşar, final müsabakalarında rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu.

Aynı organizasyonda mücadele eden Gözde Yaşar da sergilediği performansla gümüş madalya kazanarak kürsüye çıktı. İki kardeşin aynı turnuvada derece elde etmesi dikkat çekti.

Sporcuların başarısı, Ordu’nun bireysel sporlardaki yükselişini bir kez daha ortaya koyarken, genç sporcular için de örnek teşkil etti. İlayda ve Gözde Yaşar’ın önümüzdeki dönemde milli takım hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi