Türkiye'de son 28 yılın ortalamasına göre en fazla fındık üretimi yapan iller arasında %27.82 ile açık ara lider olan Ordu’da, altın yatırımları da patlıyor. 

BDDK'nın iller bazındaki altın mevduat dağılımına ilişkin verileri, yayınlandı. 

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun son araştırması, iller bazındaki altın mevduat dağılımına ilişkin önemli verileri gün yüzüne çıkardı. Babuşçu'nun periyodik olarak yaptığı bu çalışma, illerin tasarruf alışkanlıklarındaki değişim eğilimlerini yakından takip etme olanağı sağlıyor. Son paylaşılan veriler ışığında Ordu'da altına olan ilginin artarak devam ettiği anlaşılıyor. İlin tercihlerinin detayları ve konumu, analizle ortaya konuldu.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu, BDDK verilerinden derlediği yeni bilgileri kamuoyu ile paylaştı. İller bazında altın mevduatlarının payına ilişkin önemli veriler ortaya konuldu.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşçu tarafından paylaşılan veriler, iller bazındaki altın mevduat dağılımı hakkında detaylı bilgiler sunuyor. Yapılan analiz Ordu'nun sıralamasını ve tercihiyle ilgili ipuçları veriyor.

Peki Türkiye’deki illerin altın rezervleri  BDDK verilerine göre ne durumda? Ordu altın rezervleri bakımından kaçıncı il konumunda? 

Türkiye altın yatırımcısı olarak dünya genelinde önemli ülkelerden biri olarak yer alıyor. Orta Doğu’da ve Avrupa’da çıkan savaşlar altın fiyatlarını tetiklerken BDDK’nın İl bazında altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payı Prof. Şenol Babuşçu’nun hazırladığı tablo ile ortaya konuldu.  

Tabloda ilk sıradaki Kırıkkale'nin payı %18,4 olarak kayıtlara geçerken, son sıradaki Gaziantep'in payı ise %4,5 olarak gerçekleşti. İllerin altın yatırım tercihleri arasındaki farklılıklar dikkati çekti.

Babuşçu’nun listesine göre Tokat %16 payla 7’nci, Samsun %10,5 payla 48'inci, Giresun %11 payla 40'ıncı ve Trabzon %10,7 payla 46'ncı sırada yer aldı. Ordu ise %12 payıyla 27'nci basamakta yer aldı.

Editör: Haber Merkezi