Ordu’da fırın çalışanlarına yönelik hijyen eğitimleri devam ediyor. Gıda Hijyeni Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokol gereği ekmek üretim, dağıtım ve satış noktalarında çalışan personele hijyen eğitimi veriliyor.
Bu kapsamda Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda 7 Temmuz 2025 tarihinde düzenlenen eğitime toplam 67 kişi katıldı. Eğitim, fırınlarda ekmek üretimi, dağıtımı, satışı ile fırın uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde çalışan personele yönelik olarak gerçekleştirildi.
Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara, 5 yıl süreyle geçerliliğini koruyacak "Hijyen Eğitimi Belgesi" verileceği bildirildi.
Hijyen uygulamalarının standardize edilmesi ve tüketici sağlığının korunması amacıyla düzenlenen bu eğitimlerin, ilerleyen süreçte de devam edeceği belirtildi.





