Ordu’da yaşayan 27 yaşındaki kalp ve damar cerrahisi asistanı Yiğit Aytemur, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde gerçekleştirilen ileri düzey bir ameliyatta görev aldı.
Meslek hayatının başında olmasına rağmen uluslararası alanda önemli bir deneyim kazanan Aytemur, kalbin durdurulmadan gerçekleştirildiği “off-pump” yöntemiyle yapılan operasyonda cerrahi ekibin parçası olarak aktif rol üstlendi.
Yüksek hassasiyet gerektiren operasyonun başarıyla tamamlandığı bildirildi. Söz konusu ameliyatın, genç doktorun kariyerinde önemli bir dönüm noktası olduğu değerlendiriliyor.
Uluslararası bir sağlık merkezinde gerçekleştirilen kritik operasyonda yer alması, hem tıp camiasında hem de memleketi Ordu’da gururla karşılandı. Aytemur’un başarısının, genç hekimler için de ilham kaynağı olduğu ifade edildi.





