Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, ilçe başkanlarıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında ekonomi, emeklilerin durumu ve Ordu'daki mülkiyet sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşlardan özellikle ekonomik sıkıntılar konusunda yoğun geri dönüş aldıklarını belirten Şanlıtürk, emeklilere yönelik yeni bir düzenlemenin gündemde olduğunu söyledi.
Sahada sürekli vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Şanlıtürk, dar gelirli vatandaşlar ve emeklilerin yaşadığı ekonomik zorlukların en çok dile getirilen konular arasında yer aldığını belirtti. İlgili bakanlıklarla görüşmeler yaptıklarını kaydeden Şanlıtürk, emekli maaşlarında iyileştirme yapılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.
Fındık Bahçeleri İçin Mülkiyet Vurgusu
Toplantıda Ordu'da uzun yıllardır gündemde olan mülkiyet sorunlarına da değinen Şanlıtürk, üzerinde fındık bahçesi bulunan ve orman niteliğini kaybetmiş arazilerin vatandaşlara kazandırılması gerektiğini savundu. Bu kapsamda gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının önemine dikkat çeken Şanlıtürk, mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmaların takipçisi olacaklarını söyledi.
Orman İçindeki Konutlar İçin Çözüm Arayışı
Tapuları orman alanı içerisinde kalan ve üzerinde konut bulunan yerlerle ilgili de düzenleme ihtiyacına işaret eden Şanlıtürk, mevcut mevzuatta değişiklik yapılmasının vatandaşların yaşadığı sorunların çözümüne katkı sağlayacağını ifade etti.
12 Bin 500 Yapı Yakından Takip Edilecek
Ordu genelinde çeşitli gerekçelerle yıkım kararı bulunan 12 bin 500'den fazla yapının bulunduğunu belirten Şanlıtürk, bu süreçte vatandaşların mağdur olmaması için konuyu yakından takip edeceklerini vurguladı. Şanlıtürk, hukuki sürecin sağlıklı ilerlemesi ve vatandaşların hak kaybı yaşamaması adına gerekli girişimlerin sürdürüleceğini sözlerine ekledi.





