Ordu’nun yöresel kültürü, lezzetleri, müziği ve el emeği ürünleri Ankara’da vatandaşlarla buluşmaya hazırlanıyor. Anadolu Ordulular Federasyonu tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek Ordu Günleri, 8-11 Ekim 2026 tarihleri arasında Keçiören’de gerçekleştirilecek.

Dört gün sürecek etkinlikte Ordu’nun yöresel değerleri başkentte tanıtılacak. Ziyaretçiler, Karadeniz mutfağının lezzetlerinden yöresel ürünlere, kültür sanat etkinliklerinden halk müziği performanslarına kadar birçok farklı etkinlikle Ordu’nun kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak.

AÇILIŞ 8 EKİM’DE

Ordu Günleri’nin ilk günü olan 8 Ekim Perşembe, saat 11.00’de animasyon gösterileriyle başlayacak. Saat 13.00’te yapılacak resmi açılışın ardından Mehteran, Tulum, Kemençe ve Seymenler ekipleri sahne alacak.

Etkinlik alanında kurulacak stantlarda Ordu’nun yöresel ürünleri ve lezzetleri de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

ORDU’NUN LEZZETLERİ VE KÜLTÜRÜ ANKARA’DA

Dört gün boyunca devam edecek organizasyonda yöresel yemekler, geleneksel ürünler, el sanatları ve çeşitli alışveriş stantları yer alacak. Halk müziği gösterileri ve kültür sanat etkinlikleriyle Ordu’nun sosyal ve kültürel zenginlikleri de başkentte tanıtılacak.

Anadolu Ordulular Federasyonu tarafından düzenlenen etkinliğe Ordulu vatandaşların yanı sıra Ordu kültürünü yakından tanımak isteyen Ankaralıların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Organizasyon kapsamında Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan ve Anadolu Ordulular Federasyonu Başkanı Mehmet Duman da etkinlik davetinde yer aldı.

5. Ordu Günleri, 8-11 Ekim tarihleri arasında Ankara Keçiören’de ziyaretçilerini ağırlayacak.