Ordu’nun Aybastı ilçesi ile Güney Kore arasında kurulan dostluk bağları güçlenerek devam ediyor. Aybastı Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Güney Koreli akademisyen Prof. Dr. Hee Soo Lee’nin Seul’den Aybastı’ya selam gönderdiğini açıkladı.
Türkiye’de yaşanan depremlerin ardından ülkeye destek veren ve daha önce Aybastı’da misafir edilen Prof. Dr. Hee Soo Lee’nin, Geçtan ile yeniden iletişime geçtiği belirtildi.
Seul’den Aybastı’ya Dostluk Mesajı
Eski Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Hee Soo Lee’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Güney Kore’nin başkenti Seul’de gerçekleştirdiği Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezi açılışına torunuyla birlikte katıldığını aktardı.
Lee’nin söz konusu programa katılmaktan büyük onur duyduğunu ifade ederek Seul’den Aybastı’ya sevgi ve selamlarını ilettiği bildirildi.
Geçtan: “Gönül Köprümüz Güçlenmeye Devam Ediyor”
Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluğun önemine dikkat çeken Beytullah Geçtan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Güney Kore ile kurduğumuz gönül köprüsü sarsılmaz bir bağla güçlenmeye devam ediyor. Deprem zamanı ülkemize desteklerini esirgemeyen ve ilçemizde misafir ettiğimiz kıymetli dostumuz Prof. Dr. Hee Soo Lee bugün bize ulaştı.”
Türkiye-Güney Kore Dostluğuna Vurgu
Geçtan’ın paylaşımı, iki ülke arasında geçmişten bugüne uzanan dostluk ilişkilerinin yerel düzeyde de sürdüğünü ortaya koydu.
Prof. Dr. Hee Soo Lee’nin Aybastı’ya gönderdiği selam, Türkiye ile Güney Kore arasındaki kültürel ve insani bağların devam ettiğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.





