Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Alev Alatlı Kitap Kafe’de düzenlenen seramik ve ahşap boyama atölyesi, sanatseverleri bir araya getirdi. Katılımcılar, hayal güçlerini özgün tasarımlara dönüştürerek el emeği ürünler ortaya çıkardı.
Fatsa’da kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Alev Alatlı Kitap Kafe, bu kez seramik ve ahşap boyama atölyesiyle kapılarını sanatseverlere açtı. Farklı yaşlardan katılımcıların ilgi gösterdiği etkinlikte, el becerileri ve yaratıcılık ön plana çıktı.
Hayallerini Eserlere Dönüştürdüler
Atölyeye katılan vatandaşlar, seramik ve ahşap objeleri kendi tercih ettikleri renklerle boyayarak kişisel tasarımlarını oluşturdu. Katılımcılar hem yeni beceriler kazanma fırsatı buldu hem de günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşarak sanatla iç içe vakit geçirdi.
Üretmenin ve paylaşmanın keyfinin yaşandığı etkinlikte, birbirinden farklı tasarımlar ortaya çıkarken sanatın bir araya getirici yönü de ön plana çıktı.
Fatsa’da Kültür ve Sanat Etkinlikleri Sürecek
Alev Alatlı Kitap Kafe bünyesinde gerçekleştirilen atölye çalışması, ilçedeki kültürel ve sosyal yaşama katkı sunan etkinlikler arasında yer aldı.
Fatsa’da vatandaşların sanata erişimini artırmayı ve üretken faaliyetlere katılımını desteklemeyi amaçlayan bu tür çalışmaların, farklı etkinliklerle devam etmesi planlanıyor.





