Ordu’nun Altınordu ilçesinde seyyar tezgâhlarda satılan incirin kilogram fiyatı 80 liraya kadar geriledi. Fiyat düşüşü özellikle kışlık hazırlık yapan vatandaşları sevindirirken, satıcılar sezonun sonuna yaklaşıldığı uyarısında bulundu.
Ordu’da incir fiyatlarında yaşanan düşüş, vatandaşların yüzünü güldürdü. Altınordu ilçesindeki seyyar tezgâhlarda satışa sunulan incirin kilosu 80 liraya kadar geriledi. Sezon başında daha yüksek fiyatlarla satılan incirin bollaşmasıyla birlikte fiyatların düşmesi, alışveriş yapmak isteyen vatandaşların ilgisini artırdı.
Reçel Yapacaklar İçin Fırsat
Özellikle kışlık hazırlıklarını tamamlamak isteyen vatandaşların tercih ettiği incir, Ordu’da en çok reçel yapımında kullanılıyor. Fiyatın 80 liraya kadar inmesi, evinde kışlık reçel hazırlamak isteyenler için önemli bir fırsat oluşturdu.
Uygun fiyatları değerlendirmek isteyen vatandaşların tezgâhlara yönelmesi beklenirken, incirdeki fiyat düşüşü pazardaki hareketliliği de artırıyor.
İncir Sezonu Kapanıyor
Seyyar satıcılar ise incir sezonunun son dönemine girildiğini belirterek vatandaşlara acele etmeleri çağrısında bulundu. Ürünün tezgâhlarda daha kısa süre bulunabileceğine dikkat çeken satıcılar, kışlık hazırlık yapmak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerektiğini ifade etti.
Ordu’da kilogramı 80 liraya kadar gerileyen incir, sezonun son günlerinde hem uygun fiyatıyla hem de reçel yapımında kullanılmasıyla vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.





