Ramazan ayı birlik beraberlik ayıdır. Ramazan denildiğinde herkes farklı bir duyguya bürünür. Öyle ki ramazan ayı büyük bir saygıyla karşılanır. Tüm kötü alışkanlıklara ara verilerek dayanışma içinde geçiririz bu ayı.  Büyük bir hürmetle karşılanan bu ay gelirken ne kadar sevinçle karşıladıysak, uğurlarken de yine bayram edasıyla veda ederiz. Maneviyatımızı taçlandırdığımız bu ayda iç huzurla bütünleşiriz.

Ramazan sofraları hep özeldir. Her yeni güne yeni bir heyecanla başlarız. Gün içerisinde nefsimize hakim oluyoruz ve akşam ezanıyla birlikte kendimizi özenle hazırlanan iftar masasında buluruz. Aslında masayı önemli kılan yemekler değil o masanın etrafında oturduğumuz kişilerdir.

Koronavirüs ramazanda da kendini bariz bir şekilde belli etti. Ramazan ayında izole olmamız gerektiği için misafir kısıtlaması getirildi. Masalardan misafirlerimiz eksik ama en azından hayattalar ve sağlıklı yaşıyorlar. Korona konusu hafife alınacak bir durum değil. Lakin hala önemsemeyenler var ve biz böyle sorumsuzlar yüzünden hala kısıtlamalarla yaşıyoruz. Bu yüzden artık sorumluluk alalım.