Bazı değişimler sessiz başlar…
Küçük bir hareket, uzaklarda büyük bir dönüşüme yol açar. Bilim buna “Kelebek Etkisi” der. Amazon Ormanları’nda bir kelebeğin kanat çırpışı, günler sonra Avrupa’da bir fırtınaya dönüşebilir.
Peki ya siyasette?
Siyasette de “kanat çırpan” biri varsa, o da hiç şüphesiz Mahmut Özer’dir.
Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı koltuğundan Ordu milletvekilliğine geçerken birçok kişi onun etkisinin azalacağını düşündü. Oysa bu bir düşüş değil, Ordu için gerçek yükselişin başlangıcıydı. Çünkü Özer, gücünü yalnızca makamdan değil; bilgi, deneyim ve güvenilirlikten alıyordu.
Bugün Ordu’da çözüm bulan her sorun, hızlanan her proje arkasında görünmez bir “Mahmut Özer Etkisi” taşıyor. Yani kelebeğin kanat çırpışı artık Ankara’da değil, Ordu’da hissediliyor.. İl Başkanı Selman Altaş’ın liderliğinde güçlü bir teşkilat yapısı da sahada gece gündüz çalışarak bu etkiyi büyütüyor.
Özer’in farkı şu;
Sorunu dinliyor, anlamakla kalmıyor, muhatabını buluyor, çözümü hızla sistemin içine yerleştiriyor. Bürokratik duvarları aşan, devleti tanıyan biri olduğu için sonuç alma hızı, klasik vekillik anlayışının çok ötesinde. Bu da Ordu’ya zaman kazandırıyor.
Ve zaman, hizmet yolculuğunun en pahalı yakıtı…
Ulaşım talepleri, sağlık yatırımları, kırsal altyapılar...
Şimdi birkaç ayda projelendiriliyor .Bugün çözülmesi hayal gibi görülen sorunlar bir bir ele alınıyor. Çünkü artık dosyalar rafta değil, çözüm masasında.
İşte bu yüzden “Mahmut Özer Etkisi”, sadece bir siyasetçinin başarısı değil; bir modelin, bir yöntem biçiminin adı haline geliyor. Bürokrasiyle halk arasında köprü olan, teşkilatı dinleyen ve merkezle entegre çalışan bir yapı…
Kimi bunu siyasi manevra sanır, kimi reklam. Oysa bu etki, sessizliğin gücüdür. Kelebeğin kanat çırpışı gibi; görünmeyebilir ama mutlaka hissedilir.
Ordu bugün bu etkiyi yaşıyor. Ve bu etkinin ne kadar süreceği değil, ne kadar büyüyeceği artık önemli.